Kies uw subcategorie

STAALPLAAT

STALEN BUIZEN

STALEN PROFIELEN

STAAL STAF


Terug naar Metaalbedrijven

 

Staal leveranciers

Vindt een staal leverancier op specialisme, zoals:

Wat is staal

Staal bestaat uit ijzer en koolstof. Ijzerlegeringen met minder dan 1,9% aan koolstofgehalte of gehalte aan chroom, zodat het warm kan worden gevormd.

Er bestaan vele soorten, bestaande uit diverse combinaties van bovenstaande elementen. Door de vele soorten staal en het feit dat het goed bewerkt kan worden, maakt dit metaal uitermate geschikt voor de verwerking in constructies.

Geschiedenis

Ruim 4000 jaar geleden werd reeds staal geproduceerd uit ijzererts en houtskool. Dit gebeurde in zogenaamde laagovens. Dit was een langdurig proces om uiteindelijk staal te produceren. Pas nadat in de 5e eeuw voor Christus in China de hoogoven werd uitgevonden (in Europa pas in de 15e eeuw) was het mogelijk om staal in grote hoeveelheden te produceren.

Moderne Tijd

Door verbetering in het productieproces is men er de laatste 200 jaar in geslaagd ijzer dusdanig makkelijk te zuiveren dat het makkelijk te bewerken was en men op goedkope en grote schaal hoogwaardig staal kon produceren.

Staal - Fabriek

Recycling

Bijna 25% van de staalproductie wereldwijs is afkomstig van gerecycled schroot. Schroot kan bijvoorbeeld door middel van een convertor worden omgesmolten, maar ook met een vlamboogoven. 

Assortiment

Verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten:

  • Automaten staal
  • Warmgewalst
  • Koud gewalst
  • Strekmetaal
  • Blankstaal

Kies uw subcategorie om naar de juiste leverancier te zoeken. En zijn vele leveranciers, ieder weer met een specialisme. Het materiaal is ook uitermate geschikt om te bewerken. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld bouw constructies, maar door zijn robuuste uitstraling ook ideaal voor stalen meubels. Wat te denken van een robuust stalen bureau of eettafel.