KIES UW CATEGORIE

VERSPANEN

LASSEN

PLAATBEWERKING


OPPERVLAKTEBEHANDELING

SNIJDEN

MACHINES


MetaalbedrijvenHome

 

Niet alle metaalbedrijven geven de mogelijkheid het door hun aangeboden product op maat te kopen. Vaak houden zij zich aan fabrieksmaten. Metaal handmatig zagen, knippen of snijden is vaak onmogelijk zonder de juiste gereedschappen of metaalbewerkingsmachines. U vindt op deze pagina dan ook bedrijven gespecialiseerd in het bewerken van metaal. Dit zijn ook bedrijven waar u terecht kunt met uw tekening om uw eigen creatie en/of constuctie van metaal te laten maken.

Metaalbewerkingen – Welke is de juiste voor u?!

Metaalbewerking is een ruim omvattende benaming voor diverse technieken om metaal te bewerken, waarbij men kan denken aan het fabriceren van kleine onderdelen, juwelen tot aan grote bouwwerken. Bij metaalbewerking komt een groot aantal vaardigheden, processen en gereedschappen (handgereedschappen en machinale gereedschappen) kijken. Metaalbewerkingen kan men onderverdelen in verspanende- en niet verspanende metaalbewerkingen verdelen.

Verspanende bewerkingen

Bij verspanende metaalbewerking ontstaat er ‘afval’ oftewel spanen. Er wordt massa van het te behandelen metaal verwijderd. U kunt hierbij denken aan de volgende metaalbewerkingen:


Niet verspanende metaalbewerkingen

Bij niet-verspanende metaalbewerking wordt het metaal bewerkt en/of vervormd. Hierbij ontstaan geen spanen. De massa van het materiaal blijft hetzelfde. U kunt hierbij denken aan:

  • Plaatbewerking
  • Verbinden
  • Oppervlakte behandeling

Plaatbewerking


Verbinden


Oppervlaketebehandelingen


Snijden

 

Metaalbewerking - Verbinden

Eindeloze mogelijkheden

Met metaal is er veel mogelijk. U kunt een mooie stalen tafel laten maken of een rvs bijzettafel. Maar met een duidelijke tekening kunt u bij de meeste metaalbewerkingsbedrijven al uw ideeën en constructies werkelijkheid laten worden. Denk eens aan:

  • Frames voor tafels en bureaus
  • Aanrechtbladen van rvs
  • Uithangborden voor uw winkel
  • Oprijplaten
  • Werktafels van rvs voor in de keuken

Korte geschiedenis

De eerste bewerkingen van metaal stammen al uit 8700 voor Christus. Een koperen hanger uit deze tijd werd ontdekt in Irak.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over de geschiedenis van metaalbewerking. Voor metaal op maat gaat u naar één van de vermelde bedrijven op deze pagina.