Kies uw subcategorie

ALUMINIUM PLAAT

ALUMINIUM PROFIELEN

ALUMINIUM BUIS

ALUMINIUM STAF


 

Terug naar Metaalbedrijven

 

Aluminium Leveranciers

Op Metaal24.nl vindt u een overzicht van leveranciers voor:

De meeste bedrijven leveren standaard lengtes, maar er zijn ook bedrijven waar u uw product op maat kan laten zagen of knippen. Informeer bij de leverancier naar de mogelijkheden. Of laat uw product op maat zagen en knippen door een metaalbewerkingsbedrijf.

Geschiedenis

Humphry Davy - Ontdekker Aluminium

Humphry Davy – Ontdekker Aluminium

In 1807 werd aluminium ontdekt door Humphry Davy en is hiermee het laatst ontdekte metaal dat dagelijks wordt gebruikt, het komt niet in zijn zuivere vorm voor in de natuur.

Pas in 1886 lukte het pas om zuiver aluminium te produceren, zoals wij het vandaag de dag kennen. Dit proces werd ontdekt door de Amerikaan Hall en de Fransman Héroult, vandaar de naam Hall-Héroult-proces. Door dit proces werd het mogelijk om dit metaal op grote schaal te produceren.

Eigenschappen

Aluminium is een zeer licht metaal, redelijk sterk en ook zacht, waardoor het makkelijk is om te bewerken, zonder dat het scheurt of breekt. Blank aluminium is niet roestvast, geanodiseerd aluminium is dat wel.

Meer eigenschappen van dit metaal zijn:

  • Warmte geleidend
  • Elektrisch geleidend
  • Niet magnetisch
  • Niet giftig

Toepassingen

Bekende voorbeelden van toepassingen zijn blikjes frisdrank, tandpasta tubes en folie. Door de mooie glans wordt het ook veel gebruikt voor design en afwerking ,zoals meubels, raamkozijnen, sierplinten, traptreden en meer.

Aluminium is makkelijk te bewerken door zijn zachtheid, waardoor het voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Verkrijgbaar in vele standaard profielen, platen, buizen en kokers. U kunt ook profielen op maat laten maken door een metaalbewerkingsbedrijf. Doordat dit metaal makkelijk te bewerken is, zijn er vele mogelijkheden om speciale profielen op maat te maken. Leveranciers vindt u makkelijk via Metaal24.nl